Geografie

Waar is wat? Waarom is dat daar? Is het daar gewenst en waarom wel of niet? Waar komt mijn voedsel vandaan? Hoe werkt dat precies? Welke voor- en nadelen heeft dat? En mijn kleding? En een boom, waarom staat hier een andere boom dan in een tropisch regenwoud? En waarom gaat de zwaluw in onze winter naar Afrika en waar naartoe dan? Hoe zijn de Galapagos eilanden ontstaan? Relaties in de wereld en met betrekking tot ons leven en de wereld. Dat intrigeert me. Zoveel vragen zijn er te stellen, altijd weer. En alles interesseert met daarbij. De bodem, de lucht, de flora en de fauna en de mens zeker ook. En de interacties daartussen. Hoewel de wereld groot is, houd ik hem voor mezelf liefst best klein. Ik houd van reizen, maar voel me het meest gelukkig als de wereld in de buurt is. Toch houd ik ook van culturen en mensen en situaties overal vandaan. Omdat ik van deze aarde houd en daar horen we allemaal bij. En we hebben invloed op elkaar. Ook al is iets soms heel ver weg.